Plånboksdramat på Destination Gotland ca 2012.

Plånboksdramat på Destination Gotland ca 2012.

Plånboksdramat på Destination Gotland ca 2012.

Jag satt på toaletten på en av Destination Gotlands båtar. Där brukar jag sitta och tänka på att inte tappa plånboken i toaletten, råkar man dessutom spola så är den ju borta för alltid. När jag som vanligt satt där och kollade i nämnda plånbok, man har ju inget att göra där annars, så gled den mig ur händerna. Som tur var inte ner i toaletten, dock in till grannen, som var i full färd med att uträtta sitt, så viktiga, ärende.

Snabbt som attan tog jag fram mitt vänstra ben, som vid tillfället var ledigt. försökte sträcka det så långt jag kunde in till grannen. Förmodligen undrade han, eftersom krystningarna hastigt avbröts, vad mitt ben gjorde på hans sida. Vet inte om han hann se plånboken, men benet såg han med största sannolikhet. Ett snabbt tillbaka dragande av vänsterbenet krävdes. Om så inte skulle ske kunde jag säkert förvänta mig en spark på detsamma. Detta skulle ju försvåra tillbakadragandet. Dock ville jag att plånboken skulle följa med.

Dramat avslutades hastigt men lyckligt och plånboken kom med benet tillbaka. Jag inväntade grannens ärendeavslutning  och tills densamme hade gått.