Min blogg.

Reseblogg 2015 10 02 fredag, dag 2.

OBS. Röd text är klickbar.

Dag två på denna resa där besöket hos Erik var av högsta prioritet. Men då jag också får se hans nya bil för första gången. Dessutom skall jag leverera sålda radiogejor. Det blir kanske lite tid till övers för att fota "mina" bensinstationer samt hälsa på lite vänner.

Steg upp ca 05.30, efter att ha sovit gott. Det finns dock något väldigt negativt som hände förra lördagen, och det påverkar sömnen. Förmodligen kommer jag att berätta om det längre fram.

Nåväl, Erik åkte till jobbet ca 06.45. Äter frukost 07.30. Mailar lite med Thomas i Norrköping och Kenneth i Finspång/Lotorp dit jag skall leverera grejorna jag har med mig i bilen.

Lämnar Bankekind ca 08.20. Tidsoptimist som jag är så trodde jag att jag kanske skulle hinna till Finspång/Lotorp till 09.30. Kenneth hade aviserat att dem skulle bort en lite stund på förmiddagen så jag fick två tider att välja på 09.30 eller 11.45. Men jag åkte på vinst och förlust. kommer jag för tidigt/sent så får jag väl vänta tänkte jag.

När jag passerat Svärtinge så var klockan ca 09.20 och jag insåg att jag inte hinner till 09.30, då ringde Kenneth. Vi pratade en stund och han sa att det gick bra att komme nu. Jag anlände Lotorps Vandrarhem ca 09.40. Tog i hand och hälsade på Kenneth och vi bar in grejorna. Sedan hälsade jag på hans fru och fick en rundvandring bland radioapparater, rör och Dockskåp, Kenneths fru samlar på Dockskåp (kolla länken). Dem skulle iväg så vi tog adjö och på återseende. 

11.15. Gör ett besök på COOP Viberga, där brukade vi handla när vi bodde på fastlandet. Det ser naturligtvis inte ut nu som det gjorde då. I detta köpcentrum har det både tillkommit och försvunnit affärer. Men det var kul att komma dit och se. Passade på att fika där.

Lämnar Viberga ca 12.30 och kör mot OKQ8 Hageby Norrköping där jag skall träffa Thomas för ytterligare "radioleverans". På vägen till Norrköping passerade jag

fd F13, Bråvalla Flygflottilj, där jag låg i lumpen. Nu är det väl platsen för Båvallafestivalen. Stannade till där för att fota lite. Dels från Finspångsvägen, men occkså vid fd. vaktkuren. Pratade med en snubbe där, jag var tvungen att tala om varför jag fotatde så han inte trodde att jag var en bov, och han sa att man kan köra in på området. Skall försöka hinna med det denna vecka. 

Kör sedan till OKQ8 Hageby där jag möter upp Thomas, som redan kommit. Vi hade bestämt 14.00-15.00 och jag kom väl ca 14.20. Var lite ororlig att jag skulle komma sent på grund av Bråvalla. Vi lastade över grejorna och pratade en stund. Sedan åkte jag hem

 

 


Reseblogg 2015 10 01 torsdag, avresedagen.

(Skrev i förra bloggen att jag var så glad att ha börjat blogga igen, det varade inte så länge. Men nu är jag i alla fall igång igen.)

Steg upp 05.00. Datoriserade åt sedan frukost 08.00.

Har tvättdag idag och skall försöka hinna tvätta så mycket som möjligt förrän jag åker, för att avlasta Maria.

Har packat in alla radiogrejor dagarna före denna avresedag. Bilen är full av sålda grejor som jag skall leverera till Finspång och Norrköping.

11.35. Hinner med att se HTG på TV:n mellan allt packande och tvättande.

13.00 Cyklar en timme, lite drygt 7 km, med Loke.

Packar färdigt och åker hemifrån kl 15.15. Checkar in direkt när jag kommer till terminalen.

17.05 avgår båten mot Oskarshamn. Resan går bra, lugnt och skönt. Kapten är Björn Karlsson och det är 277 passagerare ombord. Mycket lugnare att resa den här tiden  på året, inte så mycket folk. Fikar av medhavd matsäck, men köper kaffe och dryck.

IMG_3108 IMG_3109  IMG_3110 IMG_3110 IMG_3113IMG_3112 IMG_3114

Jag tyckte resan gick ovanligt fort, men anländer Oskarshamn i vanligt tid 20.00. Är framme hos Erik i bankekind ca 22.00. Kul att träffas igen, förra gången var i början augusti i år. Gick väl isäng ca 00.30.


Avslutning av Facebookkonto.

Godmorgon!

Äntligen har jag kommit igång med bloggandet igen. När jag kom på varför jag inte hann/orkade med webbsidan längre, ja då var valet inte så svårt. Se här nedanför.

Nu är det andra dagen utan Facebook, på åtta år. Just nu känns det väldigt skönt att ha kommit ifrån det. Inte för att jag kände mig beroende av det, det kan jag inte påstå. Nej, jag tyckte det var lite/mycket jobbigt att det var så mycket tjafs, osanningar och politik. Men visst kommer jag att sakna alla mina Facebookvänner. Så till er som läser detta vill jag bara säga, sköt om er  .


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag 13 avresedagen, torsdag 27/11-14.

Så var det då dags för avslutningsdagen på denna, så fantastiska, resa. Har gjort en del nya bekantskaper, träffat gamla dito och sett nya platser och vyer. Så många nya platser kanske det inte blivit, möjligtvis där dom byggt om vägarna .

Återigen vill jag tacka alla som gjort denna resa möjlig . Främst då min familj, Maria, Erik och Emil . Jag vill också tacka alla som Erik och jag besökt på denna resa, bla.            Susanne Röös  i Katrineholm och Sofia la Fleur i Norrköping med familjer samt Eriks mormor och morfar i Sköldinge

Steg upp 07.30. När klockan blev 09.00 åkte Erik och jag in till Biltema och åt frukost. Jag köpte även varsitt presentkort åt Emil och Maria á 150:-. När jag skulle köpa dito blev det en mycket rolig och trevlig stund vid kundtjänst, mycket skratt. Dom fick inte presentkorten att fungera (nytt system med plastkort). Till slut var dom 4-5 stycken och kollade. Dessutom hade en av tjejerna jobbat på OK Bergsvägen, som dock inte finns längre.

10.30 befann vi oss vid det som en gång var OK Bergsvägen (Bergsondellen) i Linköping. Här fanns tyvärr ingen personal kvar att prata med. Har för mig att stationsföreståndaren hette Chatarina. Svårt att förstå att här har varit en av dom två större OK-stationerna i Linköping.

IMG_0799 IMG_0800

Lite spår fanns det dock kvar, fundamentet till stolpen.

IMG_0798

Erik väntade tålmodigt i bilen.

IMG_0796

Lite längre bort på parkeringen stod detta fordon.

IMG_0795

Ett "fotobesök" hann vi också med på ST1 Industrigatan Linköping (Shell på min tid).

IMG_0802 IMG_0804

Även här finns det spår kvar av det som varit. Shells stolpfundament.

På tillbakavägen till Bankekind gjorde vi ett besök på Rejmes, Volvo säljare i Linköping, och handlade Injektionstrim för en värdecheck jag fått. På hemvägen tankade vi på Statoil Åtvidabergsvägen. Där höll Bensin & Rörtjänst på att koppla om en massa rör på cisternerna. Så jag presenterade mig,växlade några ord och sa att jag jobbade på Däldehög på 1990-talet. Jodå, dom kom ihåg Däldehög. På den tiden var vi konkurenter. Men det var då det, nu finns inte Däldehög längre. Kul att prata med snubbarna, som vanligt delade jag ut visitkort till dom.

11.45 var vi hem till Eriks bostad i Bankekind. Erik och jag bar ner lite grejor i hans källarförråd

IMG_0808 IMG_0809IMG_0810 IMG_0812

och jag börjar packa ut i bilen.

Liten stund senare tog Erik och jag en promenad runt i hans område.

IMG_0813 IMG_0814 IMG_0815 IMG_0816 IMG_0817 IMG_0818

 

Passade på att ringa Knicken, en fd. kollega på Däldehög, för att kolla om han visste någon som hade något att hyra ut i Nyköping. Knicken bor i Tystberga. Erik har ju fått jobb i Nyköping och kanske behöver en bostad. Han skulle hålla ögon och öron öpnna. Himla kul att prata med honom.

Vi gick in igen, jag skrev lite vykort och fortsatte att packa ut i bilen. 16.00 äter vi "matlåderester"

 

IMG_0822

och 17.20 har jag packat färdigt, tackar Erik, tar adjö och beger mig av mot Oskarshamn(karta). Resan tar lite drygt 2 timmar beroende på trafik.

19.20 anländer jag hamnen i Oskarshamn, kör sedan upp till Lidl och handlar lite färdkost. 20.00 är jag tillbaka till hamnen och checkar in.

I väntan på båten. Erik hjälpte mig att byta till blå dioder i instrumentbelysningen.

 

Kom ombord 20.45 och båten går 21.10.

IMG_0829 

På plats i båten.

IMG_0831

Kapten Kjell Broander körde och det var 367 passagerare ombord.

26 mil denna dag. 

 Och så var även denna resa till ända.


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tolv, onsdag 26/11. Biltema och några stationer.

Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tolv, onsdag 26/11. Biltema och några stationer. 

OBS all röd text är klickbara länkar.

Näst sista dagen på denna så fantastiska resa. Jag vill tacka alla som bjudit på sin gästvänlighet. Erik, som jag bott hos, Susanne Röös och Sofia la Fleur med familjer och sist men inte minst Marias föräldrar Lasse och Gittan.

Ett hjärtevarmt tack allihop, hoppas vi syns snart .

Denna, näst sista dag, vaknade jag 06.40 och steg upp 07.40.

Datoriserade en stund och Erik och jag äter frukost 09.00. Efter frukost går vi ut och pysslar med bilarna. Erik monterar en monteringsadapter till bilstereon i ONA. Jag torkar av rutor, lyktor och justerar extraljuset på vänster sida.

12.30 åkte vi till Biltema, för en fika och för att köpa torkrablad till strålkastarna. Vi monterade dem utanför butiken.

IMG_0776 IMG_0777

Sedan blev det, som följer, en liten stationsrunda.

Först ut, kl 14.00, var Shell Vreta Kloster (Bergs slussar), som var helt borta. Inte ett spår.

IMG_0778 

Därefter åkte vi till OKQ8 (Q8 på min tid) Ljungsbro, dit vi anlände 14.20. Ni som varit och köpt choklad på Cloetta har med all säkerhet passerat denna denna station. Cloetta i Ljungsbro är nästan ett måste när man är åt detta hållet. Säkert har ni också hört om dom tråkiga dubbelmorden här i Ljungsbro.

IMG_0781

OKQ8stationen har byggts om sedan jag var här förbi sist, för något år sedan. Hela automatstationsdelen till vänster är borta, med skärmtak ock allt. Här var jag också åtskilliga gånger och jobbade. Av någon anledning oftast sent på kvällarna. Kanske var jag på väg hem. Hade väl ca 10 mil hem härifrån till Strångsjö.

Här låg automattankdepån, se bild nedan.

IMG_0782

Från Ljungsbro åkte vi vidare under Göta Kanal,länken är en film

IMG_0786

till Gulf på (min tid Shell) Roxtorpsgatan i Linköping.

Eftersom det nu är Gulf här, som för övrigt har en väldigt fin logga, så är det svårt att känna igen sig. Här finns den i alla fall.

IMG_0787

IMG_0789

Här var jag (också) mycket och jobbade. Bland annat en gång när vi skulle sätta upp skyltar i drygt minus -25*!!! och ca 1 meter tjäle i backen. Vi höll på med tjältiningsmattor i flera dagar. Och det var kallt om näsan kan jag säga. Behöver jag säga att vi var tvugna att handgräva. Gick ej med maskin.

Nåväl, när Erik och jag nu var där så gick jag in och pratade med personalen. Han jag pratade med var inte med på min tid. Dock jobbade en där som var med på min tid, dessvärre var han inte där nu. Tror han hette Anders. Jag frågade också efter Gulfkepsar. Tyvärr var dom slut. Men han var nästan helt säker på att det fanns i Mantorp.

Sagt och gjort. Erik och jag drog till Gulf Mantorp (Shell på min tid).

IMG_0791 IMG_0793

Här, som på alla andra stationer, var jag ofte och jobbade. Då dom själva ägde fastiheten var mest belysningvård här. Eftersom det var svårt att nå med stege så hade jag en plyfaskiva monterad på Mercabusstaket, och på denna ställde jag en trappstege 7-8stegs. Ni kan tänka er att stå på översta steget och balansera när det blåste. Man fick inte vara lös i magen skall jag säga.

Mina servicebussar på Däldehög 2.

På bilden nedan får jag instruktioner av Erik, då tre år. Han har synpunkter på min ordning/oordning i bussen. Som dock för närvarande visar sig förhållandevis god. Året är 1995.

Mina servicebussar på Däldehög med Erik.

 

På den tiden jag jobbade var det Anna Lönestams mamma och pappa, Gunnar och Ylva Lönestam (Här lite historia om detta, klicka på denna länk), som ägde fastigheten och Shell Vallarondellen i Linköping. Nu äger Anna fastigheterna, i alla fall den i Mantorp.

En annan parantes på denna station var när Åke (Däldehögs elektriker) och jag var här och jobbade. Qvicksilverlampan i lykstolpen till vänster om den röda bilen var trasig.

IMG_0794

Det stod bilar i vägen så vi kom inte åt med Mercabussen. Men allas vår Åke fann på råd. Han tog qvicksilverlampan i munnen, klättrade uppför stolpen, bytte lampa, tog den gamla qvicksilverlampan i munnen och klättrade ner igen. För honom var inget omöjligt.

Klicka på denna länk så kommer ni till Åkes nuvarande firma. Han startade eget ett tag efter att jag slutat (skadat) mig på Däldehög.

Nåväl, jag gick in och pratade med personalen. Tyvärr var inte Anna där just då, men jag bad dom hälsa. Jag köpte varsin keps till Erik och mig, fotade lite och sen åkte vi tillbaka hem till Bankekind. På hemvägen åkte vi innförbi Coop Extra i Linköping och handlade lite.

16.30 var vi åter i Bankekind. Lite drygt 11 mil blev det denna dag.

Datoriserar med webbsidan, äter och pratar lite.

I morron åker jag hem. 

Gick i säng 23.40.  

 


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag elva, tisdag 25/11. Hälsar på goda vänner i Norrköping samt lite stationsbesök.

Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag elva, tisdag 25/11. Hälsar på goda vänner i Norrköping samt lite stationsbesök.

Steg upp 07.30 och duschar. Idag skall Erik och jag åka och hälsa på hos väldigt trevliga vänner i Norrköping, Sofia la Fleur med familj. Dom har nyligen fått tillökning i familjen och det skall bli trevligt att träffa dom.

Ser ut att bli ett alldeles superoptimoptisktpoppipangväder idag (Mary Poppins), puh vilket långt ord.

IMG_0750

Erik och jag åker in till stan efter frukosten, som vi avnjöt 09.00. Klockan blev tio förrän vi kom iväg. Skall in till Linköping och handla lite. Samt lösa in ett par trissvinster jag tillgodosett mig  .

Vi kom tillbaka till Bankekind 11.40, gör oss i ordning och åker iväg mot Norrköping 12.15. Vi hade sagt att vi skulle komma runt (gäller att gardera sig ) 13.00.

Och det stämde rätt bra. Denna gång körde vi efter GPS. Egentligen emot mina principer, och jag hade inte valt samma väg. Men allt gick bra, tror vi kom fram ganska exakt 13.00. 

Himla kul att träffa dom igen. Alla utom Simon var hemma, han var på jobbet.

IMG_0758

Vi hade en trevlig stund, blev bjudna på fika, pratade, kollade på Adams rum och hans Monsterjambilar och fick se den nya familjemedlemmen Albert. Måste också göra gällande att dem har en vidunderligt härlig utsikt mot över Norrköping mot Kolmårdenskogarna Alltid lika trevligt att ses, men tyvärr jagar tiden på och vi var tvungna att resa vidare mot "nya" mål. 

Jag jobbade mycket, för att inte säga mest, i Norrköping men fick aldrig veta varför staden kallas Peking.

15.10 (på hemvägen) passerade vi Shell Kneippen, som är nerlagd tyvärr.

IMG_0759 IMG_0764

Var med och byggde om den till Select, tyvärr igen. Detta var Norrköpings sista Mack, då menar jag riktiga mack. Väldigt trevlig personal, vid tid och tillfälle blev jag alltid bjuden på kaffe. Mer om detta kommer på stationssidan. 

Nu till något som är lika synd som konstigt och tråkigt.

Den på min tid största OK-stationen i Norrköping är nu automatstation.

OKQ8 Hageby Norrköping, ankom 15.30. Där jobbade jag första gången tillsammans med Lollo från Åby. Mycket trevlig kille som slutade på Däldehög (året efter jag börjat, dvs 1992) av olika anledningar. Vi satte upp nya skyltar och ny belysning.

IMG_0765 

Nästan spöklikt. Glaspartierna i butiken är igenspikade.

IMG_0771

Jag pratade med han som har korvmojjen längst till höger i bild. Han kom ut och pratade, undrade nog vad jag höll på med. Och han var emot en nerläggning eftersom han förlorade mycket kunder.

OK fick inte någon ny av/på fart från E22:an, som går precis bakom macken, och personalen hade inget att göra. Därför blev det automatstation. Verkstaden bakom är fortfarande i funktion, så tillika verkar tvätthallen också vara igång.

IMG_0772

Nåja, så är det bara. Tidens utveckling.

Efter fotografering så drog vi söderut på E:22:an, mot Sörpinge (Söderköping) och Frasses.

IMG_0773

IMG_0774 IMG_0775

Erik inmundigar maten med största nöje och smaklighet.

Efter den goda maten drog vi hemmåt klockan var nu 16.30 och vi kom hem till Bankekind klockan 17.20.

Vid 20.30-tiden gick vi kvällspromenad och lite senare körde jag in till stan, Hemmakväll, och postade ytterligare en sak jag sålt på Tradera.

Sen var det HTG, pratstund och isänggående. 

Blev bara lite drygt elva mil idag.

 

 


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tio, måndag 24/11. Stationsbesök, långresa.

 Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tio, måndag 24/11. Stationsbesök, långresa.

All röd text är klickbar.

Denna måndagmorron steg jag upp 06.40. Duschade. Sen åt Erik och jag frukost.

Klockan hann att bli 09.30 förrän jag åkte iväg åt Åtvidabergshållet, för att sedan dra mot östkusten. Efter det så fick det bli det näsan pekade, i mån av tid och ork.

Första anhalten blev Q-Star Grebo 09.45, endast ett par kilometer från Erik på riksväg 35 österut. Jag blev glad att se prisskylten 13.33. Länge sedan priset var så lågt (i skrivandets stund 2014 12 16 har priset sjunkit mycket mer) så jag var tvungen att fotografera skylten.

IMG_0670 IMG_0671

Har dock aldrig varit där och jobbat. Fotot till höger är från en bongård jag passerade. Till höger i bild är en Phallos-staty. För er som inte vet det kan jag omtala att det är ett manligt könsorgan stående rätt upp. Men att betona i detta fallet är att, det inte har med sex att göra. Statyn betyder att gården skall få goda skördar. Statyn har funnits där länge, den fanns där när jag jobbade i trakten i början på 1990-talet och har funnits många år före det. Turen till vänster i bild har däremot tillkommit på senare år.

Färden gick så vidare mot Åtvidaberg. Första anhalten blev Shell.

IMG_0672

Där har jag varit åtskilligt många gånger. Lagat tak, belysning, skyltar och luft/vattenskåp, mm. Som synes har 7-Eleven övertagit butiken. Tror att det är så i hela Sverige, i alla fall på Select-stationer.

12e2f90f-c61c-4b81-8364-e2a891b8e5bd2

 På denna järnvägsbro i Åtvidaberg har "jag" sanerat klotter, som ni förstår sa var det jobb av allehanda slag på Däldehög/Daldehog. Bron går över västra infarten till Åtvidaberg. Måste erkänna att jag till detta jobb lejde in mina kompanjoner "Lindströmmarna" som jag kallade dom, "Sete Lindström AB" heter företaget. Kommer inte ihåg hur det gick. Men jag hade inte lust att ligga på spåret eller hänga i bron. Någonstans går gränsen och man måste ta hjälp av expertis, som jag gjorde i detta fallet. Jag hade mycket hjälp av Sete Lindström AB och dom var ovärderliga.

Nästa anhalt på denna färd var OK Åtvidaberg, som jag fick leta efter en bra stund. Inte konstigt att jag inte hittade det. Den var nerlagd och totalt ombyggd. Jag gick in på Volvo och frågade. Följ med här sa kundmottagaren, och visade mig baksidan på ett hus. Det känner jag igen, sa jag, det är baksidan på OK-macken. Så jag körde in på det som fanns kvar av den före detta OK-macken.

Hela den grå hallen är nybyggd, där stod pumparna. Inte konstigt att jag inte kände igen mig.

IMG_0678 IMG_0677

Och där fanns nu www.gotrading.se. Mycket trevliga personer och jag hade kommit precis rätt. Dom tänkte också fixa till en "Nostalgimack" utanför entren. Jag lovade att höra av mig om jag hittade något, och det gjorde jag längre fram på dagen. Så jag skall höra av mig till dom. 

Färden fortsatte till Q8 Åtvidaberg, som är nerlagd. Inte ett spår av att det varit en bensinstation där. Vänstra bilden. Dom tre följande bilderna är tagna på vägen mellan Åtvidaberg och Ringarum, dit jag var på väg nu. Mer bilder kommer i ett fotoalbum på webbsidan.

IMG_0679 IMG_0680IMG_0683 IMG_0696 

Som synes så kom det kraftiga regnskurar i mellanåt.

Den båten har nog kommit rättså fel!!! Kanske skulle den till Bråte, förlåt Bråta.

IMG_0688 IMG_0698 

Nåja, efter ca 4 mil var jag så framme i Ringarum. Vägen dit var så krokig så jag såg nästan mina egna baklysen.

OKQ8 Ringarum (på min tid Q8).

IMG_0702 IMG_0703

Här är det säkert många av er som varit här och ätit. E22:an går precis öster om denna station. Här har jag varit mycket och jobbat. Mer om detta kommer på "stationssidan". 

Jag gick in och pratade med ägaren, som kom ihåg mig (tror jag). Oerhört kul att träffa honom. Vi pratade en bra stund och han berättade om Åke Persson, som köptes upp av Däldehög. Himla kul att höra lite historia från "före min tid".

Så fortsatte färden ut på E22:an norrut mot Blå Kusten, klockan var nu 12.20.

IMG_0707 IMG_0708 

Passerade en skylt där det står skolväg (väg 210). Mycket bra att skylta det, dock såg jag ingen skola. Men det kanske var vägen till skolbussen?

Passerade Torönsborg. För att sedan köra över Lagnöbron i St:Annas Skärgård till Finnö och marinan vid Lanthandeln, dit jag ankom 13.10. Här är så himla fint.

IMG_0709 IMG_0711

IMG_0710 IMG_0717

Jag hade förmånen att träffa den trevliga ägaren av Marinan. Han har som synes en Ljungmans Vicipump på bryggan, kanske till salu. Man vet aldrig. Han har också ett antal gamla skyltar och skulle höra av sig om dessa.

Så var det då dag att dra vidare.

Jag vill påstå att det blåste ordentligt på bron. Var tvungen att köra över den två gånger. Det ryckte och slängde i bilen, man fick hålla i ratten.

På vägen mot Stegeborg passerade jag ett kapell/ställe Capella Ecumenica.

13.40 ankom jag Stegeborg. men först nådde jag Botten, förlåt Bottna.

IMG_0718 IMG_0719

IMG_0725 IMG_0726

Här jobbade var jag nog bara en gång och jobbade, tror jag. Det var något med en toppventil på en cistern.

Så tillbaka till "civilisationen". Nej, jag bara skojar. Men det är lätt att köra fel om man inte känner till sig.

Var tillbaka i Söderköping (Sörpinge) 14.05, OKQ8 till vänster. Och Shell Söderköping till höger.

IMG_0738 IMG_0741 IMG_0740Här till vänster låg Q8 Söderköping. Syns inte mycket av längre. Alla dom tre stationerna var jag mycket och jobbade på. Shellmacken var jag med om när den byggdes om till Select. Men som sagt nu är det ju 7-Eleven som har butiken. 

Så var det då äntligen dags för mat. Denna gång blev det Frasses i Söderköping. Trevlig personal och god mat. Blev dessutom bjuden på glögg.

IMG_0743

Lämnar Frasse 15.00 och åker mot Norrköping.

15.10 rattarjag in på Tallbackens Cafe och Grill. Där tänker jag aldrig äta mer. Nu är det 15-20 år sedan, men av omdömmena att dömma så verkar det vara en del problem fortfarande. jag fick nämligen en hårig/möglig köttbulle på mackan.

Nåväl, på väg mot Norrköping tog jag en sväng ut till OK Vikbolandet, Östra Husby. Av macken fanns inte mycket kvar. Macken i Östra Husby.

IMG_0746

Dock träffade jag den trevliga ägaren och blev bjuden på kaffe och en trevlig pratstund. Mycket trevligt. Ursäkta den mörka bilden, men det började skymma.

16.10 lämnar jag Östra Husby och drar mot Norrköping.

16.30 ankommer jag till OKQ8 Skarphagen i Norrköping.

IMG_0748

Fotar lite och går in och växlar några ord, omtalar varför jag åker runt och fotar. Alla jag pratat med tycker det är kul och uppskattar det jag håller på med.

Åker innförbi Statoil Norsholm och köper Aftonbladet. Här åkte jag alltid innförbi när jag jobbade och köpte knäckebröd. Ni vet sådana i förpackning med olika smörjor på.

17.30 kom jag hem till Bankekind och Erik.

Blev en fär på lite drygt 27 mil idag. Så himla kul, men ganska tröttsamt.

20.25 gick Erik och jag kvällspromenad. Lite senare åkte jag in till Linköping och postade en grej jag sålt på Tradera.

Så var också denna dag gången. Tiden går fort när man har roligt.

 


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag nio, söndag 23/11. Bilvård, städ och tvätt.

Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag nio, söndag 23/11. Bilvård, städ och tvätt.

07.45 Vaknade och datoriserade. 09.00 steg jag upp och duschade. Vi åt frukost 10.00. Erik och jag. Planerar matlista för nästa vecka.

Underbart att äntligen få se en skymt av solen  .

IMG_0657 IMG_0658

Men det börjar mulna till .

12.30 Startar jag tvättstugan. Erik lägger ihop sin tvätt,

IMG_0661 IMG_0662

Medan jag sitter upptagen i ett "viktigt" samtal  .

15.30 åkte vi in till stan för att fika på Biltema och handla. På Biltema blev det då först fika, jag bjöd Erik. Köpte också en monteringsram ISO, till bilstereon. Sedan belv det mat på Coop, tvättmedel på ICA Maxi för att slutligen tanka och åka hem.

18.15 var vi tillbaka i Bankekind. På kvällen pratade vi och såg lite, och jag menar lite, TV.

I morron bli det långåka igen. Massor av stationer att besöka på Östkusten.

Så gick hela den dagen. Gick isäng ca 00.30.


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag åtta, lördag 22/11. Bilvård och stationsbesök.

Dag åtta på min "Nostalgiresa 2014. Torsdag 2014-11-22.

All röd text är klickbar.

Idag steg jag upp 05.35. Som jag skrev förut så sover jag väldigt bra här i Bankekind.

Tog en selfie så här på morronen, nyklippt.

Selfie. IMG_0640

Vi åt frukost, pratade och kollade lite på bilarna.

Runt middagstid fick vi för oss att vi skulle åka till Mekonomen i Norrköping.

Jag behövde en monteringskonsol till bilstereon. Vi hade kollat på nätet och den fanns inte Linköping. Så klockan 13.00 gav vi oss så iväg mot Mekonomen Smedbygatan i Norrköping.

Vi kom fram lyckligt, handlade det vi skulle och gick ut till bilen. DÅ, kom jag helt oväntat (egentligen inte oväntat när det gäller mig) på att jag sett en skylt där det stod Lindö. Hm,,, visst hade jag varit med och byggt en mack på Lindö. Så var det igång igen, Stationsrunda.

Så Erik och jag åkte mot Lindö. Efter ca halva vägen sa jag åt Erik att:" Där tror jag det var".

IMG_0646 

 

 

Men inte ett spår av bensinstation, så vi fortsatte hela vägen ut till vändplatsen. Tillbaka igen mot Norrköping. Halvvägs tillbaka sa jag åt Erik att svänga in, där jag förut trott att station skulle ligga. Det gjorde Erik och jag gick ur bilen för att bilen för att kolla. OCH, visst där hade varit en station. Där fanns faktiskt spår kvar av mig.

IMG_0644 IMG_0645

(Denna grusrefug har jag lagt dit, till höger ett fundament till prisskylten)

Tror att det var 1992-93 nån gång. Men det kommer mer om det på "Bensinsidan". Efter att jag fotat åkte vi vidare klockan var nu 14.15.

Mot Finspång, Shell och OKQ8. Finns dom kvar månne. 15.00 kom vi fram till Finspång och Viberga.

Viberga. Finspång. IMG_0648

Jodå, Shell Skäggebyvägen vid Viberga fanns kvar. Men det var QStar.

Shell Skäggebyvägen Finspång. Nu QStar. IMG_0647

Av OKQ8 Viberga fanns dock inte ett spår. Nåja, för mig som vet att där varit något fanns det spår, enligt texten som följer.

Inte lätt att hitta stationer som inte finns kvar. Vid OKQ8 Viberga fanns det dock spår kvar, en grusplätt.

OK Viberga Finspång. IMG_0649

Ytterligare en "nybyggd" station som jag varit med på och som nu är borttagen. Vi fortsatte in mot Finspång centrum. Där det förut var BP (tror jag) är nu Tanka (Volvo OKQ8).

BP Norrköpingsvägen Finnspång. Nu Tanka. IMG_0650

Närmaste granne in mot centrum är OKQ8 (på min tid OK) och den finns kvar. Det är OKQ8:s (+ Tanka) enda station i Finspång och den är rätt stor så den försvinner nog inte.

OKQ8 Norrköpingsvägen Finspång. F.d  OK. IMG_0651

Färden fortsatte in i centrum, mot den stora Shellmacken på Östermalmsvägen. Det visade sig att den blivit ST1.

Shell Östermalmsvägen Finnspång. Nu ST1. IMG_0652

Nästa anhalt var Shell Bergsvägen (på min tid Automat station), riksväg 51. Den var nu helt borttagen. Jag pratade med killarna i verkstaden. Förklarade mitt ärende och gav dom ett visitkort.

Shell Bergslagsvägen Finspång. IMG_0653

Så var det dags att styra hemmåt, mot Bankekind. Vi körde närmaste vägen ut mot E4:an över Skärblacka mot OKQ8 Klinga. Där åt vi på MacDonalds.

OKQ8. Avfarten Kilnga, mot skärblacka. fanns ej på min tid. IMG_0655 Mac Donalds Klinga. Avfarten mot Skärblacka.  IMG_0654 

Mac Donalds Klinga, avfarten mot Skärblacka. IMG_0656

Vi kom hem 17.20.

På kvällen åkte jag in till Linköping och postade yttreligare ett paket med grejor jag sålt på Tradera. Var tillbaka ca 21.00. Då blev det datorisering och möjligtvis lite TV tittande före sänggåendet.

 


Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag sju, fredag 21/11. Besök hos vännerna Röös I Katrineholm. Erik fick ett väldigt positivt besked. Samt besök hos L-G i Sköldinge.

Dag sju på min "Nostalgiresa 2014. Torsdag 2014-11-21. Besök hos vännerna Röös i Katrineholm och Eriks mormor och morfar i Sköldinge..

All röd text är klickbar.

Steg upp 05.35. Datoridserade, duchade och åt frukost. 09.15 gav vi oss av mot Katrineholm, Erik och jag. Första anhalten var hos Susanne och Jonny i Katrinehom. Mycket trevliga vänner och före detta grannar från StrångsjötidenDit anlände vi klockan 10.25. Vi hade bestämt 10.00-10.30, så det inom tidsramen. 

Vi hade lite problem att hitta huset, jag vill inte använda GPS. Till slut gick det bra och vi hittade. Himla kul att träffas och vi blev bjudna på fika och smörgårtårta.

Den mycket trevliga stunden hos Susanne och Jonny. IMG_0637

Från vänster Erik, Johhny, Dotter, Susanne och Son.

När vi satt och pratade så frågade jag om det fanns någon frissa i närheten, jag behövde klippa mig. "Här!", sa Susanne. "Här i huset?" frågade jag. "Här!" Sa hon och pekade på sig själv. Det tog en stund förrän jag fattade, som vanligt!!!. Men så blev det, Susanne klippte mig och hon gjorde det väldigt bra, dessutom gratis. Vi upptäckte också att dem hade exakt samma stolar som vi. Jag omtalade att en av våra hade gått sönder. "Ta en av våra!" Sa Susanne. Och så blev det, igen. När vi åkte hade vi med oss en av deras stolar. Vi fick även en runtur i huset förrän vi var tvugna att åka vidare, klockan var nu 13.30.

Med hopp om att snart återse dessa så trevliga vänner så åkte Erik och jag med lite vemod i själ och hjärta. Men också glädje över att ha träffat dem. Vi hade bestämt att återses om ca åtta veckor, då är det dags för miga att bli klippt igen. Hoppas det blir så, inte så mycket för själva klippningen, som dock var jättebra. Nej, för att det skulle vara trevligt att se dom snart igen.

Vi tog en sväng förbi vår första lägenhet i Katrineholm.

Lite märkligt men fantastiskt roligt i sammanhanget är följande: När vi parkerat bilen och jag skall gå ut och fota så får Erik ett telefonsamtal. Det är från Nyköpings Kommun. Dom ringer för att tala om att Erik fått jobb där som IT-tekniker. Det är en tillsvidareanställning (som det nu heter, förr hette det väl fast anställning vill jag minnas) med sex månaders provanställning. Himla kul, tåren i ögat började krypa fram. Jag grattade honom och är så himla glad för hans skull. Han skulle få börja redan 1: december nu i år. Alltså redan om ca en vecka.

Detta händer alltså när vi står utanför Eriks första hem och där vi bodde första tiden när han var liten.

Det var första bostället när vi flyttade till fastlandet. Och tillika Eriks fördelseort och allra första hem.

Här bodde vi när vi flyttade till Katrineholm. Fönstret och balkongen till vänster om dörren. IMG_0638

Balkongen längst ner närmast till vänster om porten var vår. Fönstret till höger var gästrummet.

Vi anlände Sköldinge, Eriks mormor och morfar, ca klockan 14.20. Det var också inom tidsramen, hade bestämt på eftermiddagen. När vi kom dit blev vi bjudna på fika, satt och pratade gamla minnen och sedan bestämde vi att vi skulle beställa Pizza.

Vi beställde från BurnOut i Valla (Vallabaren). Erik och jag hämtade Pizzan, jag bjöd alla på densamma. Första gången jag är med och hämtar Pizza därifrån, men det var mycket goda Pizzor och trevlig personal.

Ca 17.30 lämnar vi Lasse och Gittan (Eriks mormor och morfar heter så) i sköldinge och åker mot Linköping, efter att ha tankat i Katrineholm. Vi åker "nya" förbifartsleden både dit och hem.

19.15 är vi tillbaka i Bankekind, Linköping. 23,8 mil blev det idag.

Gick isäng runt midnatt efter en mycket trevlig dag.


Choose language.

Bloggare

960126_10152136448246473_402222960_n
Peja

Bloggkalender

«februari 2024»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

Senaste inläggen
Reseblogg 2015 10 02 fredag, dag 2.
Reseblogg 2015 10 01 torsdag, avresedagen.
Avslutning av Facebookkonto.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag 13 avresedagen, torsdag 27/11-14.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tolv, onsdag 26/11. Biltema och några stationer.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag elva, tisdag 25/11. Hälsar på goda vänner i Norrköping samt lite stationsbesök.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tio, måndag 24/11. Stationsbesök, långresa.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag nio, söndag 23/11. Bilvård, städ och tvätt.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag åtta, lördag 22/11. Bilvård och stationsbesök.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag sju, fredag 21/11. Besök hos vännerna Röös I Katrineholm. Erik fick ett väldigt positivt besked. Samt besök hos L-G i Sköldinge.

Senast kommenterade
2013 05 13. Webbsidejobb och vaktmästarbesök.
Glad och trevlig överraskning på OKQ8 macken i Hemse. Samt att min mor bytt bank vi 92 års ålder.
Tvätt och Helsingforskryssning
2012 10 02, tisdag. Hur mår jag egentligen?
Tillfällig pause
Fredag 2012 05 04. Dålig sömn, ICAhyllor i massor, Maria till doktorn, Emil lagar mat till mig och antennkabel.
Onsdag 29 Februari "skottdagen" 2012. Stereo och bord.

Arkiv
2015
2014
2013
2012