Min blogg.

Tillfällig pause

Då min psykiska hälsa sviktar just nu så kommer jag härmed att pausa bloggandet, på obestämd framtid.


Onsdag 2012 05 16. Målaråterställning och inget särskilt men jag gjorde en tavla.(Skrivet 2012 05 22)

Steg upp 06:20, sovmorron??? Sovit gott i sängen. Som jag skrivit om förut: " Att sova gott börjar bli en ful ovana". Erik tog 740:in till jobbet idag eftersom han slutar tidigare.

Frukost 07:15 och målarna kom redan 07:30. Dom kom lite tidigare för att göra klart Emils rum, övre och nedre hallen samt köket. Då är det bara vardagsrummet kvar för dom att måla. Det tar dom efter helgen.

11:35 Lunch och HTG.

På eftermiddagen när målarna åkt så började återmonteringen. Jag la ihop tvätt, dom andra plockade grejor.

Första och tredje bilden är hallen uppe under pågående återmontering. Andra bilden är på Emil och hans rum under pågående återställning. Fjärde bilden är på min gjorda tavla.

DSC00360 DSC00361DSC00360 DSC00359


Tisdag 2012 05 15. Gräsklippning, utlåning av kärran och kyrkogården. Fortfarande förkyld.(skrivet 2012 05 22)

Sovit i sängen men steg upp redan 03:30. Låg i tvsoffan och slumrade. 05:30 ringde jag upp till Erik och kollade att han var vaken. 05:50 steg Maria upp och gick med Loke. Plockade ur sista maskinen från igår.

07:00 Frukost. 07:35 skjutsade jag Emil till skolan och 08:05 Maria till jobbet. Jag ringde Mor Iris och sa att jag kommer dit vid 10:00 och klipper gräset. När jag åkte hade Anders Levander varit här och hämtat/lånat kärran.

12:40 kom jag hem från Hemse. Lunchade, vilade, totalt slut och slocknade. Somnade och sov hela eftermiddagen. Sov till och med när målarna åkte hem vid 15:30. Vaknade 15:50 och hämtar Maria på jobbet. Vi åkte direkt ut till kyrkogården på Näs.

18:00 Vi kom hem och åt kvällsmat. 19:00 la jag mig i badet, under tiden kom Levander tillbaka med kärran.

Dom tre första bilderna är på min fars grav.

DSC00385 DSC00389 DSC00390 

Bilderna nedan är på min mormor och morfars grav.

DSC00388DSC00391 DSC00392


Måndag 2012 05 14. Målare Visby och Galgberget. Bra dag som slutade i katastrof. (Bloggen skriven 2012 05 22)

Steg upp 05:30 och hämtade tidningen. Erik gick iväg 06:20 som vanligt. Startar första maskinen tvätt 07:00 och vi äter frukost. 

Målarna kom vid åttatiden. Deras bil på bilden nedan. 

DSC00338

08:30 kom Cissi in och fikade och 09:15 åker Maria och jag till Visby. Maria skulle in på ultraljud gällande levern och gallgångarna. Allt var i bra skick fick hon veta några dagar senare. Medan Maria var på lassis gick jag en sväng med Loke på Galgberget enligt bilderna nedan.

Här sitter jag på ruinmuren på Galgberget. Tyvärr glömde jag att ta av mig kopplet.

DSC00368 DSC00369 

Och här poserar jag vid en klippkant. Som en liten vit prick vid horisonten syns inkommande båt från Oscarshamn.

DSC00373 DSC00375 

Va,,,kommer båten?                                               Bäst att lägga sig ner och kolla (Vit prick mitt i bild). 

DSC00376 DSC00378 

Vi kom hem ca 14:15 ifrån stan och Emil kom från skolan samtidigt. Jag startar tvätt nummer två idag och ser HTG på tv4 Play.

Klockan 15:50 hände det som inte får hända. Min bror Sivert kommer hit på fyllan och skall visa något han hade i kassen. Han hade varit hos MålarMicke och druckit grogg. Jag märkte direkt att han var på fyllan och försökte få iväg honom. Han gav sig inte. Trots att jag sa att Emil är rädd för honom. När jag till slut sa att han skulle sluta och dricka och komma tillbaka när han är nykter tände han till och bjöd på stryk. 

Tur att jag var ensam hemma. Jag föste honom framför mig, ut genom dörren och nerför trappen. UT UT UT OCH FÖRSVINN SKERK JAG. Han är inte längre min bror. Hoppas jag slipper se honom för lång tid framöver. Jag orkar bara inte.

Emil kom hem tio minuter senare. Jag sa inget till honom.

Men jag berättade för Erik och Maria.

Fortsatte sedan att se HTG men kunde inte koncentrera mig. Startade tvätt tre och fyra.


Söndag 2012 05 13. Åter-montering av övervåning, hyllor från Grötlingbo och tvättdag.

Steg upp 04:00, kollar på TV. Söndag, ingen tidning. Emil steg upp vid sjutiden och straxt därefter startar jag en maskin tvätt, blev några till under dagen. Skall till stan i morron så jag tvättar idag. Vid åttatiden steg Maria upp och gick med Loke. När hon kom tillbaka åt alla frukost.

På förmiddagen kom en bekant och ville låna kärran på tisdag. Jag omtalade för honom att det går alldeles utmärkt. Han hämtar den på måndag kväll.

Straxt efter middagen åkte vi ut till Grötlingbo och hämtade hyllor att ha på övervåningen. När vi kom hem monterade jag hyllorna och Erik/Maria gick hundpromenad. Emil skulle få hit en polare, mamman skulle skjutsa. Vid halvtretiden ringde dom och sa att dom fått motorstopp. Erik, jag och Emil åkte och hämtade polaren. Hans morfar var där och försökte få igång bilen. Den startade inte. Vi och polaren åkte hem till oss, morfarn och mamman bogserade bilen till verkstad.

Fortsatte på hallen. Maria lagade mat, väldigt gott kött och potatis. Senare på kvällen kom mamman och hämtade polaren. Sivert kom innförbi och satt en timme ungefär.

Så gick den dagen.

 


Lördag 2012 05 12. Erik och jag kör grejor till Vamlingbo, mysteriet med den dolda väckarklockan och Gylling.

05:25 steg jag upp, hämtade tidningen och läste densamma. Emil kom upp 05:50. Hans sista natt med vardagsrummet som sovrum. Hans rum blev färdigt igår och han flyttar tillbaka idag. Emil kanske vaknade av att Marias väckarklocka låg och larmade någonstans. Jag satt på dass och kunde inte stänga av den. När jag emellertid uträttat mina behov tillika läst färdigt tidningen började spaningen efter väckarklockan. Densamma var icke lätt att finna. Förut nämnda ägarinna hade visserligen, i ett obevakat ögonblick, omtalat att väckarklockan nog kanske låg i ägarinnans handväska. I rådande trängda ögonblick stod icke nämnda handväska att finna, trots idogt letande av bloggskribenten själv. Nåväl, till yttermera visso återfanns väckarkolckan och larmet kunde avbrytas.

Maria steg upp 08:00 och gick med Loke. Jag väckte Erik 08:30, vi åt fruost och åkte iväg till Grötlingbo. Erik körde 855:an och jag 740:in med kärran. Där lastade vi banankartonger 48 banankartonger + två hemifrån = 51 banankartonger samt två flyttkartonger med loppisprylar. Inte så dåligt det, tycker jag. Får se vad jag skall göra med dom, synd att kasta. Tur att Erik är med och lyfter/bär, jag hade aldrig klarat detta.

När vi lastat i Grötlingbo körde vi ut till Näs för att lasta mer, bla grejor från Havdhemsaffären. Sedan ut till Vamlingbo för att lasta av. Pratade en stund med Charlotte. Och det var tur det för att just då kom jag ihåg att vi skulle ha "guldbronshyllan" med tillbaka till Havdhemsaffären. När Erik och jag lastat på densamma åkte vi hem och innförbi nämnda affär med dito hylla. Precis när vi kom fram ringde Madeleine Gylling på min mobil. Hon undrade om jag visste någon som kan transportera grejor för dom till Gotland. Jag skall kolla och vi skall höras av. Vi kom hem 14:15. Då hade Maria och Emil städat hans rum samt börjat återflyttningen.

Lunch/fika, vila. Vid halvfyratiden åker maria och jag till Hemse för att handla. Vid hemkomst vilar jag och läser aftonbladet. Maria och grabbarna fixar med Maten.

På kvällen blev det mat och tv-tittande, samt lite datoriserande.

Här nedan lastar Erik och jag ur "Prylbodi", för vidare färd till Näs och Vamlingbo.

DSC00339 DSC00340                  

Lastning av bla "Kylväggar" i Näs, vänstra bilden nedan. Högra bilden är på ladugården där jag skall ha min samling. Dubbeldörren till höger på den vita ladugården är "Min" samt hela övervåningen. Högra dörren är till Charlottes Café.                     

                                                                            

DSC00342 DSC00345 

Bilderna nedan är garaget där jag hyr 50% av ytan.

DSC00347 DSC00348 - Kopia 

På dom fyra bilderna nedan håller Erik och jag på att lasta ur och stapla upp.

DSC00350 DSC00352 DSC00353 DSC00355


Fredag 2012 05 11. Målarna färdiga på övervåningen, fortfarande förkyld och målarhunden.

Steg upp 05:10 (från sängen) och är väldigt förkyld, ont i bröstet/kroppen samt snuvig och hostar mycket. Kollade att Erik var vaken, det var han. Erik gick 06:20 och då steg Emil upp. Han har legat i sin säng i vardagsrummet denna vecka pga. målning. Emil och jag åt frukost och gick sen iväg.

Jag kom tillbaka 08:15, då hade målarna kommit och jag la mig att vila/se tv. Var väldigt trött, slut och hade ont. Maria har jobbat natt, annars hade hon gått med Loke på morronen.

Vid elvatiden kom Maria hem, vi lunchade och såg HTG 11:35 sen gick hon med Loke.

På eftermiddagen blev det mest rast vila för mig. Tänkte att det är bäst att vila ut eftersom Erik och jag skall köra kartonger i morron, Grötlingbo - Vamlingbo. Tänkte egentligen åka till Vamlingbo idag, men orkade inte.

Maria lagade mat på kvällen och vi åt vid sjutiden. Vid 22:40 gick jag kvällspromenaden med Loke.

Som ni ser på bilden har Loke hjälpt till att måla.

DSC00333

 


Torsdag 2012 05 10. Tippen på förmiddagen, Koneo (öppet hus på Eriks arbetsplats) på eftermiddagen och en hylla för mycket.

Steg upp 05:10, från sängen. Kollad att Erik var vaken. Hämtade tidningen. Lägger ihop tvätt. Frukost vid sjutiden och 07:30 går Emil, Maria och Loke iväg.

Vid halvtiotiden åkte Maria och jag till tippen med en massa skräp, bl.a. från Havdhems affären. När vi kom hem blev det lunch, HTG (Hem till gården) och dusch.

Maria hämtade Emil i skolan klockan två medan jag gjorde mig i ordning. Och tio över två åkte vi till Visby (Emil stannade hemma) och öppet hus på Koneo, Eriks arbetsplats. Dom har precis flyttat till Skarphäll och har därför öppet hus med seminarier.

Det var väldigt trevlig och kul att se Eriks arbetsplats. Det var förtäring också. Ett långbord med delikatesser från Olsvenne Gårdskött på Näs. Väldigt kul att maten kom därifrån, min hemsocken. Återigen, väldigt kul och trevligt och att även få träffa Eriks arbetskollegor.

På hemvägen stannade vi till vid Havdhemsaffären. Då kom Torgny ut till mig i bilen och sa att han fått "skäll" av Ullis. Han hade gett bort en hylla för mycket. Det var en fin stålhylla i guldbrons och Ullis ville ha den att ställa Gotlandsprodukter i till sommaren. Jag lovade att köra tillbaka den i morron (läs fredag), eftersom jag skulle ut i Vamlingbo då. Torgny sa att det inte var någon panik, fick Ullis tillbaka den till början av Juni så var det bra.

Vi kom hem ca tio i sex och jag gick med Loke direkt. Dom övriga fixade maten. Sedan blev det att trängas i vardagsrummet igen.

DSC00334 - Kopia DSC00335


Onsdag 2012 05 09. Förkylning, Pontiac, Sivert och intejpad.

Dagen är snart slut när jag skriver detta, målarna har åkt hem och jag är väldigt trött och snuvig. Jag steg upp 04:10, sovit ganska bra och hämtade tidningen.

På förmiddagen kom Cissi in och fikade. Hon hade lånt en Pontiac och undrade lite om mätarna på instrumentpanelen. Jag gick med och kollade men blev inte mycket klokare. Det hade väl i och för sig ingen förväntat sig heller.

Vid lunchtid och mitt i "Hem Till Gården" !!! Gick Maria och Loke till Lisa och Bella samt hennes lila valp. Jag var däckad, mer än vanligt, och låg hela eftermiddagen. Målarna hade tejpat till vardagsrumsdörren och jag vågade inte ut, jag var intejpad.

På eftermiddagen hade Maria kommit hem och Sivert kom innförbi. Han berättade, ingående naturligtvis, om hur han blivit bjuden på CocaCola i kiosken uppe vid Stora vägen. jag var trött och lyssnade inte så noga.

Klockan är nu 18:00, Maria är i affären och Emil går med Loke. Vi skall ha varma mackor till mat ikväll.

Jag har tvättdag idag i stället för i morron. Vi skall till Eriks arbetsplats, om jag orkar, dom har öppet hus. Därför bytte jag tvättdag. Egentligen tänkte jag köra lite kartonger till Vamlingbo, men orkar nog inte. 

"Skroten" jag hämtade vid ICA igår, se do fyra första bilderna nedan.

DSC00312 DSC00311 DSC00314 DSC00319 

Vänstra bilden nedan, kärran fullastad.                   Högra bilden nedan, jag lastar av en del på Näs i Lädu.       

DSC00322 DSC00326 

Vänstra bilden nedan, Loke lånar målarnas pall. Högra bilden, nedan: Nya färgen på Emils rum, skall målas en gång till.

DSC00325 DSC00331


Tisdag 2012 05 08. Målardag, "skrothämtning" vid ICA Havdhem.

Strålande sol och vindstilla. Kan det bli bättre? När jag steg upp 05:15 började solen skina, sen blev det en fruktansvärd täuko, för att sedan klarna upp igen. Så nu skiner solen som sagt var.

Målardagen igår gick bra. Dom var två stycken och hann med att slipa/spackla Emils rum, hallen uppe och nere samt köket. Jag hann/orkade tvätta sex maskiner.

Gårdagen: Efter lunch och HTG (Hem till Gården) så gick jag 45 minuter med Loke. Det gick bra. Träffade Folke som ville låna Loke för en promenad vid fyratiden. Straxt efter träffade jag Cissi och hennes barn, växlade några ord med henne. Blev sex maskiner tvätt. Emil hade en kompis med hem från skolan. Sivert kom in en stund på eftermiddagen. Målarna avslöt för dagen vid tretiden och vi fikade. Sen var det dags för rast vila. Under tiden var Folke och hämtade Loke. Vaknade till vid femtiden och laddade näst sista maskinen. Gick sedan ut och la ihop presenningen från i lördags, då Erik och jag körde grejor till V-bo. Under tiden jag var ute så kom Folke tillbaka med Loke och Emils kompis blev hämtad av hans Mamma. Sista maskinen laddade jag 20:00.

Fortsättning på idag: Maria, Emil och Loke gick 07:30. Målarna kom vid åttatiden. Vid niotiden kom Maria tillbaka i sällskap med Folke. Jag skall nu upp till affären och hämta "skroten", men just nu kom Sivert. Så det dröjer säkert en stund förrän jag kommer iväg. Sivert gick vid elvatiden så jag lastar skottkärra, sopkvast, räfsor, pirra, skopor och åker sen upp till affären för att lasta "skräpet". Det gick bra och jag kom hem nu vid 12:00. Lunch och HTG på TV4 Play. 

Bilderna här nedan är hallen på övervåningen.

DSC00295 DSC00296 

Bilderna nedan: Till vänster Emils rum och högra bilden är en vy från hans förnster.

DSC00297 DSC00299 

Vänster bild nedanför är Emils rum. Höger är hallen nere.

DSC00300 DSC00301 

Vänster bild nedan är trappan upp till övervåningen. Höger bild är en vy in i vardagsrummet från trappen. Som ni kan se är det ganska trångt om utrymme.

DSC00302 DSC00303  

Detta är vid spaljen vid trappen (nedan). Det syns att det var behov av spackling och målning.

DSC00308


2012 05 07. Målardag och tvättdag.

Klockan är nu 06:40 och jag bloggar i realtid. Det är nog första gången. Har alltid bloggat i efterhand. Har inte sovit så mycket i natt. Emil kom in till oss straxt efter vi gått isäng, han kunde inte sova. Han fick ligga i min säng, jag la mig i soffan. Jag är ju van att ligga i soffan, så det var inget problem. Maria och Emil steg upp klockan 06:30 och vi skall nu äta frukost, sen gäller skola för Emil.

Målarna kommer idag, hoppas jag. Så är det sagt i alla fall. Jag har själv varit hantverkare så jag vet hur det är. Arbetet blir ofta fördröjt, kunden kommer på att det, det och det vill han också ha gjort. Sen skyller dom på att hantverkaren aldrig kommer.


Söndag 2012 05 06. Dagen präglas av ihopträngning av möbler och familj.

Sovit i sängen. Steg upp 04:00. Hade för mig att det var måndag och att jag kunde hämta tidningen. Ack vad jag bedrog mig.

06:15 kopplar jag upp min dator i vardagsrummet. Där blir nu datorrum, matrum, sovrum och TV-rum. Det är Emil som skall sova i vardagsrummet. Han sov där i natt och det gick jättebra tyckte han. Emil gick med Loke, sen åt han och jag frukost. Därefter, 09:00, skjutsade jag honom till samma kompis han var hos igår i Hablingbo. Pratade en stund med hans föräldrar och åkte sen hem för att fortsätta plocka ihop möbler och kablar. Fast jag bloggade lite förrän jag tog i håll med "nedmonteringen" av Emils rum och hallen uppe.

Vid tvåtiden blev vi färdiga med "nedmonteringen" av övervåningen. Där fanns nu tid för en stunds rast/vila. Erik och Maria gick till affären och vi fikade när dom kom tillbaka, klockan 14:30.

Efter fikad jobbar jag med webbsidan. Erik hämtar Emil vid fyratiden.

Vi äter 18:00. Maria har lagat maten, rester sedan gårdagens goda mat, Tacos. Jag dukade. Grabbarna gick med Loke.  Efter maten plockar vi ur köket och trappen samt nedre hallen, som också skall målas. Mycket målning blir det. Lite TV hinns nog med förrän horisontalläge intages.

Övre bilderna: Erik monterar Emils säng i vardagsrummet. Mellanbilderna: Övre hallen tom och en trött Loke.

DSC00279 DSC00281 DSC00282 DSC00283 DSC00284

 Klister märken på dörren till Eriks rum. Skall prata med Gotlandshem, dom skulle ta bort märkena har dom sagt.


Lördag 2012 05 05. Ingen sömn, tvättihopläggning, hylltransport och Lokes "mamma" ringde om TV..

Steg upp 01:30. Alltså sömn lika med noll. Tog in tidningen 04:35, la mig i badet och läste densamma.

Vid åttatiden la jag ihop tvätten sedan i torsdags. Jag åt min frukost för dom andra. Maria, Emil och Erik åt vid niotiden.

Vid 11-tiden åkte Erik och jag till V-Bo med alla hyllor. Jag pumpade 4 kg!!! luft i däcken så att dom inte skulle vara flata. Hoppades på att inte få punktering. Vi klarade färden utan problem. Erik körde och jag var nervös. Inte för Eriks körning, men för eventuell punktering. Men allt gick bra. Vi lastade av och pratade en stund med Charlotte och hennes son Sten. Väldigt trevliga. Vi kom hem vid 13:30 ungefär, lunchade och dags för rast/vila. Erik skjutsade Emil till en kompis i Hablingbo, för övernattning.

Vaknade till vi halv fyratiden och fortsatte med att plocka ur hallen. Alla hyllor, nätkorgar, datorer och annat smått och gott. Mycke grejor finns det i en hall.

Ca 16:30 ringde Lokes "mamma". Hon undrade först hur det var med oss och Loke. Men det egentliga ärendet var att hon har lite TV-apparater samt kanske en och annan radio hon vill bli av med. Jag var naturligtvis intresserad och skall höra av mig för att komma och kolla. Maria och Loke skall åka med tänkte jag. Jag har ju lite fler grejor att hämta norröver. Minst två radiogrammofoner och en snickarbänk.

På kvällen hade Maria fixat Tacos. Emil ringde senare att han ville hem. Erik hämtade honom och jag gick ut med Loke ca 21:30. Sedan var det kväller.

Första bilden: Kärran fulllastad och "på väg" till Vamlingbo. Övriga bilder är från "Radioladugården" i V-bo.

DSC00272 DSC00274 DSC00275 DSC00278 DSC00276 

 

 


Fredag 2012 05 04. Dålig sömn, ICAhyllor i massor, Maria till doktorn, Emil lagar mat till mig och antennkabel.

Har inte sovit, varken gott eller mycket. Steg upp 02:45. Egentligen var det nog Loke som väckte mig. Erik gick i vanlig tid och jag kollade att Emil var vaken 06:30. Maria var fortfarande förkyld och hade väldigt ont i magen. Emil hade också ont i magen och stannade hemma från skolan. Jag åt frukost 07:30 och gick sen med Loke.

När jag gick förbi affären såg jag att dom hade "kastat" ut en massa hyllor. Vid hemkomst, 08:30, ringde jag till affären direkt. Ulrika svarade. Hon visste inte hur dom skulle göra med hyllorna, men sa att jag kunde höra av mig på eftermiddagen när Torgny kommit. Han ringde ca fem minuter efter att jag pratat med Ulrika. 

Det var ok att ta hyllorna. Jag blev själaglad och stack upp med kärran direkt. Det var massor av hyllplan, ställningar, konsoler och krokar samt en jättefin halvrun hylla i guldbrons. När jag som bäst höll på med lastning så kom Torgny och sa att vi kunde kolla lite i källaren. Denna koll innebar att det nästan blev lika mycket till. När jag fått på allt så gick kärran på "knäna". Jag har ändå en väldigt stor kärra med grindar och tipp. Vid förfrågan om Torgny ville ha något, t.ex. en tårta, så sa han att det inte behövdes. Däremot så undrade han efter en stund om jag hade lust att göra han en gentjänst. Det var lite grejor som skulle till tippen. Självklart så fixar jag det åt honom. Det är det mycket väl värt, hyllorna är för mig guld värda. Lovade att köra bort grejorna i början av nästa vecka.

Under tiden jag lastade så ringde Maria. Hon hade ringt doktorn och skall dit 11:00. Jag hann precis lasta kärran, hem och koppla loss densamma och skjutsa Maria till doktorn i Hemse. När jag satt där och väntade så ringde Emil. Han undrade om han skulle laga mat till mig. Det fick han gärna. Jag hade också fått ett sms av Maria att jag inte behövde vänta. Jag åkte hem, åt Emils goda mat och täckte över hyllorna med presenning, regnrisk. När jag som bäst höll på att täcka kärran ringde Maria att jag kunde hämta henne. Det var gallan som krånglade, hon fick medicin. 

På eftermiddagen kollade vi på en svensk dvd-film, "Min frus första älskare". Ganska kul, men jag somnade. Viola kom med en antennkabel till stereon hon lämnade härom dagen.

Vid femtiden kom Folke och hans dotter och hälsade på, tog en snabbfika och gick sen hem. Dom skulle hem och äta.

Ingen av oss orkade laga mat på kvällen. Grabbarna åkte upp till affären och köpte färdigmat till allihop. Mat, tv sedan kväller som vanligt. En riktigt bra dag för mig, men kanske inte för Maria. Dock var det tur att det inte var alvarligare med hennes mage. Hon har haft det förut.

Nedan lite bilder på vad jag fick från Havdhemsaffären. Som synes, mycket grejor.

DSC00265 DSC00264

DSC00266 DSC00268 DSC00269  DSC00267DSC00272

Den här sista bilden är tagen på lördagen precis förrän vi skall åka till Vamlingbo.  


Torsdag 2012 05 03. Tvättdag och lokal i Vamlingbo.

Sovit i sängen i natt igen. Steg upp 05:00, hämtade och läste tidningen. Startar första maskinen tvätt ca 06:40. Vid halvåtta gick Loke och jag med Emil. Naturligtvis klarar Emil att gå själv till skolan, men det passar bra att gå första Lokepromenaden samtidigt.

På förmiddagen gör jag i ordning grejor för vidare transport till Vamlingbo. Folke kom och undrade om jag behövde hjälp. Det var snällt av honom, men jag tackade nej. Jag skulle bara ut till Charlotte i Vamlingbo och skriva kontrakt på lokalen.

11:45 åker till Vamlingbo. Det gick bra, hade en väldigt trevlig pratstund, blev bjuden på kaffe och skrev kontrakt på ladugård och del av garage. Jag kom hem vid tretiden och fortsatte med tvätten.

17:40 åt vi mat och sen såg jag "Hem till gården" på tv4 play. 20:00 startade jag sista maskinen för kvällen. 

 


Onsdag 2012 05 02. Maria sjuk, snutbilar med sirener och blåljus,

Sovit i sängen hela natten och steg upp 05:00. Erik gick till bussen i vanlig tid. Maria steg upp 06:25 och var väldigt förkyld. Hon skulle egentligen jobba i kväll, men stannar nog hemma. Emil, Loke och jag går iväg 07:35.

Cissi kom in och fikade. Hon hade ringt före. Folke ringde och ville låna Heinzboken till 740: in så han kom hit och fikade han också. Folke gick vid 11:00 och Cissi gick vid 11:45. Jag såg färdigt "Hem till gården" och gick sen med Loke. Under promenaden möter jag två fortkörande snutbilar. Först en piketbuss och direkt efter kom en vanlig snutbil. Båda med blåljus och sirener genom Havdhem. Jag trodde att det var "guldrånarna" dom var ute efter, men det var visst storbrand på Solkusten i Burgsvik.

eftermiddagen jobbade jag med webbsidan. Emil kom hem och hade en tjejkompis med sig (hon kom något senare, skulle till affären). Senare på eftermiddagen kom Folke tillbaka med boken han lånade och jag provkörde 855:an. Mycket märkligt, men den gick utan problem och hur bra som helst.

18:15 äter vi mat. Sedan var det kväller som vanligt. 

 


Tisdag 2012 05 01. Bad, vila, möbeltömmning och lokal i Vamlingbo

Steg upp 05:10. Sovit "så där". Går med Loke på morron. Sedan blir det bad. Här i lägenheten har vi badkar, det hade vi inte på förra stället. Däremot hade vi det i Rone, förr förra stället. Men här är faktiskt första stället jag har bott på där vatten och värme ingår. Tänk att få ta sig ett ett bad utan att elmätaren snurrar ihjäl sig eller att varmvattnet tar slut. Härligt, härligt. Under tiden jag badade kom Niklas till Emil.

10:30 Erik och jag hämtar Maria på jobbet. När jag kommer hem kontaktar jag Charlotte. Vi bestämmer att jag skall komma dit på torsdag, runt 12-tiden, skall skriva kontrakt på lokalen. Fortsätter med att plocka ur hallen uppe. Målarna kommer ju på måndag 7/5 07:00. Vid tretiden kollar vi på en film på tv:n. Fortsätter sen på hallen.

Vi åt mat vid 18:00 och Maria hade gjort kycklinggryta och ris. Fortsätter på hallen, tv-tittning och i säng.

Nedan lite bilder på tömmning av hallen på övervåningen. Erik kopplar ur datorerna.

100_9265 100_9267 100_9274 100_9266

 Måndag 2012 04 30. Valborgsmässoafton, tvättdag, avräkning och förlossningen.

Steg upp ur sängen 03:45. Startar första maskinen tvätt redan 03:55. Hämtade tidningen, satte på kaffe och läste den just inhämtade dagliga tidskriften. Erik tog bilen till jobbet idag. Emil är ledig idag. Maria gick med Loke 07:15. Vi åt frukost när hon kom tillbaka.

Förmiddagen går åt till den månatliga avräkningen. Alltid samma sak varje månad, för mycket månad kvar i slutet av pengarna.

Vid 10-tiden kom Folke och ville låna Loke för en promenad. Det fick han. Men vi fikade först.

Och vid 13-tiden kom Niklas till Emil. Hans mamma skjutsade honom och vi kom överrens om att jag skall skjutsa grabbarna till majbrasa vid Grötlingbo bygdegård i kväll.

 eftermiddagen försökte jag sitt ute och fika iförd shorts. Maria sa att det var för kallt. Det var det. Jag gick in efter en kvart, men Maria satt kvar.

Förlossningen. Ibland får man tjällossning alltså. Jag skulle försöka få tag i Charlotte i Vamlingbo, min kanske blivande hyresvärd. Efter några försök att ringa så skulle jag smsa. Vilket jag också gjorde. Början av texten skulle vara:" Hej, det är radiosamlaren". Jag skrev färdigt och skickade smset. När jag sedan studerar det närmare så hade telefonen skrivit:" Hej, det är förlossningen". Jag skickade omedelbart ett sms med ursäkta, och tänkte, där blev nog ingen lokal för mig. Men allt ordnade upp sig. Hon förstod mitt dilemma med ordförslagsfunktionen.

 eftermiddagen blev det också tvättihopläggning av tvätten sedan i torsdags. Maria lagar maten medan jag håller på med tvätten.

Vid halvsjutiden skjutsar Erik och jag Emil och Niklas till Grötlingbo. Och vid åttatiden skjutsar Erik Maria till jobbet. Klockan tjugo i åtta ringer Emil att han har ont i magen, så Erik hämtar honom. Han visade en lottvinst när han kom hem. Av fem vinster så hade han turen att vinna en.

Jag tog kvällspromenaden med Loke 21:00 och när jag kom tillbaka tömde jag sista maskinen tvätt. Kollade på en film och gick sen isäng.

Emils lottvinst.

100_9263

 Söndag 2012 04 29. Fotoskanning och bilspekulanter.

Steg upp 05:00. Sovit gott i sängen. Gick med Loke vid sjutiden. Duschar äter frukost med Erik och Maria 09:30. Emil är kvar vis Sigters där ha sovit inatt.

förmiddagen skannar jag det sista ur mina systrars fotoalbum.

eftermiddagen kom det spekulanter och provkörde 855:an. Men dom köpte den inte. 18:00 äter vi mat och jag skannar ännu några foton jag ville ha.

21:00 går Emil och jag kvällspromenad med Loke. Sen var det natta.

Erik har sällskap vi frukostbordet. Se bilderna nedan.

DSC00259 DSC00261

 


Lördag 2012 04 28. Lantmännen, Inga-Maj, ägg, prylbodi och premiärgrillning.

05:10 steg upp efter en ganska avkopplande natt i sängen. Hämtade tidningen, läste densamma, gick med Loke. Jag fortsätter med skanningen.

Alla hade kommit upp vid niotiden och vi äter frukost. På förmiddagen skjutsar Maria och jag Emil till Sigters, han skall övernatta hos en kompis där. Direkt efter åker vi till Hemse och handlar på Konsum och Lantmännen. På det senare träffade vi Inga-Maj och Katarina Sigvarder. Ing-Maj kom bakom mig och höll för ögonen. Jag kunde inte gissa vem det var trots att jag försökte ta det på lukten (skämt åsido). På hemvägen köpte vi ägg i Alva.

Maria tog lunchpromenaden med Loke. När hon kom tillbaka så lunchade hon, Erik och jag. På eftermiddagen åkte jag till Grötlingbo för att plocka ihop grejor. Jag kom hem vid halv fyratiden. Pratade med Sivert. Erik och Maria har börjat med premiärgrillningen på nya budgetgrillen. Folke kom 15:55. Han skulle grilla med oss.

18:30 gick Folke och Maria gick ut med Loke. Dom kom tillbaka 19:30, sen blev det tv före sänggåendet.

Nedan lite bilder från Prylbodi i Grötlingbo.

DSC00246DSC00258 DSC00248DSC00249

 


Fredag 2012 04 27. Kyrkogården på Näs, fotoskanning och avräkning

Steg upp 05:10. Frukost 07:00. Erik har gått till bussen i vanlig tid 06:20, och Emil gick iväg 07:40. Han gick lite senare eftersom det var fagningsdag, han skulle faga i Rosare änge. Maria åkte till jobbet 08:00. Vid middagstid kom först Gun och Lennart. En stund senare kom Inga-Maj som Sivert och jag skall åka med. På vägen dit kom jag på att jag glömt instruktions-broschyren. Vi vände tillbaka för att hämta densamma. När vi sen kom till kyrkogården omtalade Gun att vi inte behövde den. Det fanns instruktioner med i varje låda.

Nåja, vi grävde ner lådan och återplanterade blommorna på pappas grav, fikapaus, sedan gjorde vi likadant på mormor och morfars grav. Det blev väldigt bra och vi var nöjda. På hemvägen körde Inga-Maj lite småvägar i Näs, intressant och kul.

När jag kom hem tog jag, med omedelbar verkan, i håll med att skanna foto. Det är tre album jag lånat av Inga-Maj och Anna-Stina som jag skulle skanna av till mig själv. Inte alla foto, bara dom jag ville ha själv. Tänker lägga in dom på min hemsida. Anna-Stina frågade efter dessa album idag. Det var några foto som hennes dotter Susanne ville ha. Jag har ju haft albumen över ett år, så det är på tiden att lämna tillbaka dom.

Vi äter mat 18:00 och Maria hade gjort Spagetti och köttfärssås, gott, gottigottgott. efter maten går Maria och jag igenom månadens avräkningar.

 Övre bilden till höger: Från vänster min syster Inga-Maj, min svåger Lennart, gift med Gun-Gerd och skymd av densamma och min bror Sivert.

Övre vänstra bilden (fikapause): Sivert, Gun-Gerd, Lennart, min syster Anna-Stina, Inga-Maj på väg att sätta sig, smat hennes hund Ruff.

Mellanbilden till vänster: Min mor Iris, Sivert och Lennart vid pappas grav. Mellanbilden till höger: Pappas grav.

Nedre bilden: Mormor och morfars grav.

DSC00221DSC00226DSC00225DSC00238DSC00242


Torsdag 2012 04 26. Tvättdag och domdagen för 850:in.

Legat i sängen hela natten. Sovit ganska bra. Ibland sover man av ren utmattning. Senaste tiden kan jag väl inte klaga. Sömnen har varit bättre än på mycket länge.

 förmiddagen plockar jag med tvätten och "storstädar" tvättstugan. När jag storstädar innebär det några svep med dammsugaren. Jag har köpt en större modell som även suger vatten. Den är effektiv. Dammsugningen blev lite uppåt väggarna kan man säga. Därmed nämnt att även väggarna blev dammsugna. Idag blev det totalt sex maskiner tvätt. Den sista laddade jag 16:40. 

Kenna ringde om bilen vid 11-tiden. Motorn är slut. Förmodligen har kannringarna fastnat och därför åker olja upp i cylinderloppet, vilket i sin tur innebär att elektroderna på tändstiften blir "kortslutna" mot godset. Inte bra. Vi åker och hämtar bilen nästan direkt efter att Kenna ringt. Han tog inget betalt för jobbet och felsökningen. Väldigt snällt gjort. Trots att han även provade att byta fördelarlock och tändstift. Han måste i alla fall haft jobb någon timme.

Nåja, bilen gick att köra hem och gick till och med ganska bra. Lunch när vi kom hem och HTG på TV4 play. Därefter fortsättning med tvätten.

 eftermiddagen kom Folke innförbi och fikade. Lite senare på eftermiddagen, mellan tvättarna, städade jag badrummet på övervåningen.

 gick den dagen.

Nedan två fina bilder. Till vänster, solen skiner in genom vardagsrumfönstret och bilden avspeglar sig på väggen. Till höger, Emil har sällskap vid frukostbordet.

DSC03179 DSC03178

 2012 04 25. Sista mubben

Inatt har jag inte sovit mycket. La mig i TV-soffan 00:44 och steg upp 05:00. Erik gick iväg i vanlig tid. Emil och jag åt frukost och gick sen iväg. Emil till skolan och jag med Loke.

På förmiddagen blir det lite datorisering.

11:35 Lunch och HTG (Hem till gården).

På eftermiddagen körde vi ut 855:an till Kenna i Burgsvik för bedömning av motorn. Vi fick starta den med kablar. Sen gick den hela vägen, ganska bra, för att sedan totalkapitulera utanför Kennas bilverkstad.100_9256

Bilen är till salu för 5000:-

På kvällen fixade Maria pannkakor till middag. Jag tog sista mubben, tänker sluta. Får se hur det går.

 


Tisdag 2012 04 24. Målare, fem nyanser av vitt, grill och radio.

Steg upp 06:00 och har sovit gott hela natten. Som jag skrev vid ett tidigare tillfälle:" Börjar bli en ful ovana". Jag tänker nog försöka korta av bloggsidorna något. När jag börja skriva så kan jag hålla på hur länge som helst. Men att skriva så mycket, inklusive tidangivelse för varje grej blir för stressigt. Vi får se hur det blir.

På förmiddagen hängde jag upp sista maskinen från igår. Maria och Folke gick med Loke och vi fikade när dom kom tillbaka. Sen åkte Maria och jag till Hemse och handlade.

En trevlig man från Ekeby ringde om en radiogrammofon han vill avyttra till mig. Han undrade om jag var intresserad och det var jag förstås. Den har stått i 15 år och förre ägaren, uppringarens far, var död sedan 10 år. Jag skall höra av mig för avhämtning.

Vid middagstid, mitt i "Hem till gården", kom Gotlandshems målare. Han skulle kolla vilka rum som skall målas. Eller snarare hur dom ser ut. Vi fick en färgkarta att välja ur. Fyra nyanser av vitt. Sedan vi flyttade in här har jag undrat hur dom kan få fyra nyanser av vitt. Nu fick jag se att det går. Fast vi fick faktiskt välja på fem nyanser av vitt. Dom kommer nästa vecka alltså måndag den 7/5. Det kommer att bli lite trångt ett tag. Dom skall måla hall, Emils sovrum, kök och vardagsrum. Dom börjar i tre rum samtidigt och lämnar vardagsrummet till sist. Nu gäller det bara att välja ut av färgkartan, bland fem nyanser av vitt.

På eftermiddagen satte jag ihop vår nyinköpta grill, budgetvariant 149:-. Grill efter kassa.DSC00217

Sedan var det dags för en stunds välbehövlig vila.

På kvällen lagade jag mat, Pytt i panna med ägg.

Choose language.

Bloggare

960126_10152136448246473_402222960_n
Peja

Bloggkalender

«maj 2012»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inläggen
Reseblogg 2015 10 02 fredag, dag 2.
Reseblogg 2015 10 01 torsdag, avresedagen.
Avslutning av Facebookkonto.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag 13 avresedagen, torsdag 27/11-14.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tolv, onsdag 26/11. Biltema och några stationer.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag elva, tisdag 25/11. Hälsar på goda vänner i Norrköping samt lite stationsbesök.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag tio, måndag 24/11. Stationsbesök, långresa.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag nio, söndag 23/11. Bilvård, städ och tvätt.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag åtta, lördag 22/11. Bilvård och stationsbesök.
Nostalgiresan 2014 11 14-27. Dag sju, fredag 21/11. Besök hos vännerna Röös I Katrineholm. Erik fick ett väldigt positivt besked. Samt besök hos L-G i Sköldinge.

Senast kommenterade
2013 05 13. Webbsidejobb och vaktmästarbesök.
Glad och trevlig överraskning på OKQ8 macken i Hemse. Samt att min mor bytt bank vi 92 års ålder.
Tvätt och Helsingforskryssning
2012 10 02, tisdag. Hur mår jag egentligen?
Tillfällig pause
Fredag 2012 05 04. Dålig sömn, ICAhyllor i massor, Maria till doktorn, Emil lagar mat till mig och antennkabel.
Onsdag 29 Februari "skottdagen" 2012. Stereo och bord.

Arkiv
2015
2014
2013
2012
  •    Oktober
  •    September
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari